بررسی رابطه بیماری دیابت و عوامل خطر مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان
DOI: ۱۰.۳۰۶۹۹/ijbd.۱۴.۴.۳۱

بین دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطانها به ویژه سرطان پستان ارتباط قابل ملاحظه ای دیده شده است، به طوری که بیماران دیابتی علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان، پس از تشخیص سرطان هم، پیش آگهی ضعیف تری خواهند داشت و خطر مرگ ناشی از سرطان پستان، در زنان مبتلا به دیابت افزایش می یابد. با این وجود هنوز مشخص نیست که آیا دیابت یک عامل خطر مستقل برای این سرطان است یا خیر. از طرفی در بیماران مبتلا به دیابت ، عوارض مربوط به بیماری دیابت، مشکلاتی را در روند درمان آن ها ایجاد نموده که احتمال می رود، زمان بقای بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. لذا کنترل عوامل خطر بخصوص ابتلا به دیابت و کنترل دقیق قند خون در این بیماران اهمیت به سزایی در افزایش میزان بقای آن ها خواهد داشت.
مرجان شریفی نسب و همکاران مطالعه ای با هدف بررسی رابطه دیابت و بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام دادند که نتیجه مطالعه را در سال 2022 در فصلنامه بیماری های پستان ایران (Iranian Quarterly Journal of Breast Disease) به چاپ رسانیدند.
نتایج مطالعه آنها به دنبال پیگیری بقای 5 ساله بیماران با تشخیص سرطان پستان نشان داد که هیپرگلیسمی (قند خون بالا) ناشی از دیابت می تواند زمان بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که کنترل قند خون به دنبال مصرف متفورمین باعث کاهش خطر مرگ گردید. این نتایج اهمیت پیشگیری سطح اول و لزوم غربالگری و پیگیری مناسب در تشخیص زودرس سرطان پستان در خانم های مبتلا به دیابت که در معرض خطر بالای سرطان هستند، را مطرح می نماید.
نظر شما :