ارتباط بین رژیم های غذایی گیاهی و خطر پیشرفت بیماری در مردان مبتلا به سرطان پروستات

https://doi.org/۱۰.۱۲۰۰/JCO.۲۰۲۳.۴۱.۶_suppl.۳۹۲
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۹:۵۲ کد : ۶۸۱۳۲ اخبار اسلاید صفحه اصلی
رژیم های غذایی گیاهی، فواید متعددی برای سلامتی دارند. غذاهای گیاهی به تنهایی (به عنوان مثال، گوجه فرنگی حاوی لیکوپن) به نظر می رسد برای سرطان پروستات ، مفید بوده و بروز آن و نیز مرگ و میر ناشی از آن را کاهش می دهد.
ارتباط بین رژیم های غذایی گیاهی و خطر پیشرفت بیماری در مردان مبتلا به سرطان پروستات

رژیم های غذایی گیاهی، فواید متعددی برای سلامتی دارند. غذاهای گیاهی به تنهایی (به عنوان مثال، گوجه فرنگی حاوی لیکوپن) به نظر می رسد برای سرطان پروستات ، مفید بوده و بروز آن و نیز مرگ و میر ناشی از آن را کاهش می دهد. با این حال، در مورد الگوهای غذایی گیاهی و عود یا میزان مرگ و میر بعلت سرطان پروستات مطالعات اندکی انجام گرفته است. به همین منظور، Vivian N Liu و همکاران مطالعه ای در جهت بررسی ارتباط بین الگوی گیاهی سالم و پیشرفت بیماری در مبتلایان به سرطان پروستات انجام دادند و نتیجه آن را در مجله Journal of Clinical Oncology  در سال 2023 به چاپ رسانیدند.

در این مطالعه که بر روی 2038 مرد مبتلا به سرطان پروستات انجام گرفت، طی پیگیری متوسط 7.4 سال،  204 مورد پیشرفت بیماری (که 169 نفر آنها عود بیماری داشتند) مشاهده شد. مردانی که الگوی غذایی گیاهی داشتند، به ویژه مردان بالای 65 سال، 52 درصد خطر پیشرفت کمتر و 53 درصد خطر عود کمتر  داشتند. علاوه بر این، افرادی که پیاده روی سریع (بیش از 3 ساعت در هفته) داشتند، 56 درصد کاهش خطر پیشرفت بیماری و 59 درصد کاهش خطر عود داشتند. درجه و مرحله سرطان هم ارتباط بین پیشرفت یا عود بیماری را با الگوی غذایی تغییر ندادند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که الگوهای غذایی مبتنی بر گیاه خواری با کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات به‌ویژه در میان مردان مسن‌تر و کسانی که پیاده‌روی سریع دارند، مرتبط است. بنابراین، برای بهبود نتایج بالینی پس از تشخیص سرطان، بایستی به افراد مشاوره رژیم غذایی و ورزش توصیه شود.


نظر شما :