تأثیر تغییر BMI بر خطر عود در بیماران مبتلا به سرطان آندومتر

DOI: ۱۰.۱۱۳۶/ijgc-۲۰۲۲-۰۰۴۲۴۵
۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۷:۵۷ کد : ۶۸۱۵۷ اخبار اسلاید صفحه اصلی
اثر چاقی بر عود سرطان اندومتر
تأثیر تغییر BMI بر خطر عود در بیماران مبتلا به سرطان آندومتر

مطالعات قبلی ارتباط بین چاقی و سرطان آندومتر به خوبی  را مشخص کرده اند؛ اما اثر چاقی بر عود سرطان اندومتر کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو، Ido Laskov و همکاران مطالعه ای با هدف بررسی تأثیر تغییر شاخص توده بدنی(BMI) (که از نسبت وزن بر مجذور قد بدست می آید.)، بر خطر عود سرطان اندومتر انجام دادند و یافته های خود را در مجله Int J Gynecol Cancer در سال 2023 به چاپ رسانیدند.

مطالعه آنها بر روی مجموعا 211 بیمار انجام شد و 53.4 ماه وضعیت افراد پیگیری شد. نتایج مطالعه نشان داد که میانگین BMI در اکثر بیماران، 30.4 کیلوگرم بر متر مربع در زمان جراحی و 30.9 کیلوگرم بر متر مربع در آخرین پیگیری بود. اما افزایش BMI در بیماران مبتلا به سرطان اندومتر عود کرده بطور قابل ملاحظه ای بالاتر بود؛ میانگین BMI 31.6 کیلوگرم بر متر مربع در زمان جراحی و 33.5 کیلوگرم بر متر مربع در آخرین پیگیری گزارش شد. سن و تغییر BMI تنها پیش بینی کننده هایی بودند که به طور قابل توجهی با خطر عود سرطان ارتباط مستقیم داشتند.

بطور کلی، نتیجه مطالعه آنها نشان داد که بیماران مبتلا به سرطان آندومتر که در طول پیگیری افزایش BMI داشتند، در مقایسه با بیمارانی که تغییر وزن نداشتند و یا کاهش BMI داشتند، در معرض خطر بیشتری برای عود سرطان بودند.


نظر شما :