ارتباط بین سطوح ۲۵ هیدروکسی ویتامین D سرم و معیارهای کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران مبتلا به سرطان پستان: یک مطالعه طولی
doi:۱۰.۱۱۵۸/۱۰۵۵-۹۹۶۵.EPI-۲۲-۰۳۴۳

بجز عملکردهای ویتامین D در کمک به جذب کلسیم و سلامت استخوان، تحقیقات اخیر، اثرات ویتامین دی را در پیشگیری از بسیاری از بیماریها مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی و غیره نشان می دهند. در حال حاضر، کمبود ویتامین D در نتیجه زندگی غیرفعال و در معرض نور خورشید قرار نگرفتن بسیار شایع می باشد و حدود 74 درصد زنان در زمان تشخیص سرطان پستان دچار کمبود ویتامین دی هستند که به نظر می رسد، کمبود ویتامین دی در مبتلایان به سرطان پستان، می تواند بر کیفیت زندگی بیماران و نیز عود بیماری تاثیر بگذارد.
بنابراین، Temara Cross و همکاران مطالعه ای با هدف بررسی وضعیت ویتامین دی و کیفیت زندگی زنان در زمان تشخیص و یک سال بعد از تشخیص سرطان پستان انجام دادند و نتیجه آن را در مجله Cancer Epidemiol Biomarkers Prev در سال 2022 به چاپ رساندند. یافته های آنها نشان داد که تقریباً 32 درصد از شرکتکنندگان در زمان تشخیص دچار کمبود ویتامینD بودند که در یک سال بعد از تشخیص، این میزان به 25 درصد رسید. به طور همزمان، از پرسشنامه کیفیت زندگی (برای ارزیابی خستگی، افسردگی و استرس) هم استفاده شد که نشان داد که پس از 1 سال، نمرات سلامت روان با بهبود وضعیت ویتامین دی افراد بهبود یافته و سطوح افسردگی و استرس کمتر شده است.
بطور کلی، کسانی که در زمان تشخیص سرطان، کمبود ویتامین دی داشتند (<20 نانوگرم در میلی لیتر)، به طور قابل توجهی در مقایسه با زنان با ویتامین دی کافی، کیفیت زندگی پایین تری در زمان تشخیص و یک سال بعد داشتند. بنابراین نتایج، حاکی از این است که مکمل یاری ویتامین دی در مبتلایان به سرطان پستان دچار کمبود این ویتامین، می تواند با اثر بر جنبه های مختلف کیفیت زندگی بسیار مفید باشد.
نظر شما :