مقایسه اثربخشی هیپنوتراپی شناختی و معنویت‌درمانی براضطراب مرگ در بیماران مبتلا به سرطان پستان

doi:۱۰.۳۲۵۹۸/JPM.۱۰.۱.۵۷۵.۱
۰۱ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۹:۵۰ کد : ۶۸۸۲۱ اخبار اسلاید صفحه اصلی
بررسی مقایسه ای اثربخشی هیپنوتراپی شناختی (یکی از روش‌های روان درمان با ایجاد حالت تغییریافته هشیاری) و معنویت‌درمانی (سازگاری با وقایع تنش زای زندگی) براضطراب مرگ در بیماران مبتلا به سرطان پستان پرداختند.
مقایسه اثربخشی هیپنوتراپی شناختی و معنویت‌درمانی براضطراب مرگ در بیماران مبتلا به سرطان پستان

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌هاست و به‌ عنوان یک بیماری مزمن دارای عوارض روان‌شناختی متعددی است.

اعظم سلیمانی و همکاران به بررسی مقایسه ای اثربخشی هیپنوتراپی شناختی (یکی از روش‌های روان درمان با ایجاد حالت تغییریافته هشیاری) و معنویت‌درمانی (سازگاری با وقایع تنش زای زندگی) براضطراب مرگ در بیماران مبتلا به سرطان پستان پرداختند و نتایج مطالعات خود را در سال 1402 در ژورنال  Journal of Preventive Medicine  چاپ کردند. این یافته‌ها نشان داد که میانگین اضطراب مرگ در مبتلایان به سرطان بالاتر از حد متوسط بوده است که عواملی نظیر طول مدت بیماری و ماهیت آن می‌تواند شدت اضطراب مرگ را افزایش دهد.

نتایج نشان داد قبل از شروع معنویت‌درمانی و هیپنوتراپی شناختی میزان اضطراب مرگ بیماران میانگین بالایی داشت. در‌واقع شاخص‌های اضطراب مرگ که شامل اضطراب مرگ خود، اضطراب دیدن مرگ خود و اضطراب مرگ نزدیکان در پیش‌آزمون عدد بالایی را نشان داده و در پس‌ از آزمون این شاخص‌ها عدد پایین‌تری را نشان داد. این خود نشان‌دهنده اثر‌بخشی معنویت‌درمانی و هیپنوتراپی شناختی بر کاهش این اضطراب است. علی‌رغم اثر‌بخشی این دو روش درمانی نتایج نشان داد تفاوت معنا‌داری بین این دو روش در کاهش اضطراب مرگ وجود ندارد.

در نهایت پیشنهاد شد با‌توجه‌ به اینکه شرایط روانی فرد در طول درمان بسیار بر کیفیت و شدت بیماری فرد اثر‌گذار است علاوه بر درمان دارویی برای این عزیزان، پروتکل‌های درمان روانی نظیر هیپنوتراپی و معنویت‌درمانی جزء لاینفک درمان قرار گیرد تا بتوانند مسیر درمان را با آرامش بیشتری طی کنند.


نظر شما :