الگوهای غذایی و خطر ابتلا به سرطان معده: مطالعه مورد شاهدی در ساکنان حوضه رودخانه Huaihe، چین
https://doi.org/۱۰.۳۳۸۹/fnut.۲۰۲۳.۱۱۱۸۱۱۳
ارتباطی مستقیم بین کیفیت سبک زندگی علل الخصوص رژیم غذایی و میزان ابتلا به سرطان وجود دارد به نحوی که فاکتورهای غذایی می توانند سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند.

ارتباطی مستقیم بین کیفیت سبک زندگی علل الخصوص رژیم غذایی و میزان ابتلا به سرطان وجود دارد به نحوی که فاکتورهای غذایی می توانند سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند. به عنوان مثال مصرف غذاهای خاص مانند: گوشت، الکل و غیره، رژیم غذایی سرشار از نمک، کمبود ویتامین A و C، مصرف مقادیر زیاد غذهای دودی شده می تواند رابطه ای مستقیم با ابتلا به سرطان داشته باشد.
Xiaomin Wu و همکاران در سال 2023 با بررسی فاکتورهای غذایی در رژیم غذایی ساکنین چین، به رابطه معناداری بین رژیم غذایی افراد و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده دست یافتند که نتایج مطالعات انها در مجله Frontiers in Nutrition به چاپ رسیده است. این مطالعه بیان می کرد که:
- الگوی غذایی برپایه فست فود یا غذاهای غیر اصلی (تنقلات) احتمالا میزان خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
- الگوی غذایی برپایه ترشیجات، محصولات سویا، قهوه و لبنیات می توانند سبب کاهش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند
- هیچ ارتباط معنی داری بین الگوهای غذایی دیگر و خطر ابتلا به سرطان معده مشاهده نشد.
- ارتباط خطی بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان معده وجود دارد .
در نتیجه مصرف بعضی از غذاهای خاص می تواند نرخ ابتلا به سرطان معده را افزایش یا کاهش دهد.
نظر شما :