الگوهای غذایی و خطر ابتلا به سرطان معده: مطالعه مورد شاهدی در ساکنان حوضه رودخانه Huaihe، چین

https://doi.org/۱۰.۳۳۸۹/fnut.۲۰۲۳.۱۱۱۸۱۱۳
۱۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۹:۴۴ کد : ۶۹۴۶۲ اخبار اسلاید صفحه اصلی
ارتباطی مستقیم بین کیفیت سبک زندگی علل الخصوص رژیم غذایی و میزان ابتلا به سرطان وجود دارد به نحوی که فاکتورهای غذایی می توانند سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند.
الگوهای غذایی و خطر ابتلا به سرطان معده: مطالعه مورد شاهدی در ساکنان حوضه رودخانه Huaihe، چین

ارتباطی مستقیم بین کیفیت سبک زندگی علل الخصوص رژیم غذایی و میزان ابتلا به سرطان وجود دارد به نحوی که فاکتورهای غذایی می توانند سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند. به عنوان مثال مصرف غذاهای خاص مانند: گوشت، الکل و غیره، رژیم غذایی سرشار از نمک، کمبود ویتامین A و C، مصرف مقادیر زیاد غذهای دودی شده می تواند رابطه ای مستقیم با ابتلا به سرطان داشته باشد.

Xiaomin Wu  و همکاران در سال 2023 با بررسی فاکتورهای غذایی در رژیم غذایی ساکنین چین، به رابطه معناداری بین رژیم غذایی افراد و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده دست یافتند که نتایج مطالعات انها در مجله Frontiers in Nutrition به چاپ رسیده است. این مطالعه بیان می کرد که:

  1. الگوی غذایی برپایه فست فود یا غذاهای غیر اصلی (تنقلات) احتمالا میزان خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
  2. الگوی غذایی برپایه ترشیجات، محصولات سویا، قهوه و لبنیات می توانند سبب کاهش احتمال ابتلا به سرطان معده شوند 
  3. هیچ ارتباط معنی داری بین الگوهای غذایی دیگر و خطر ابتلا به سرطان معده مشاهده نشد.
  4. ارتباط خطی بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان معده وجود دارد .

در نتیجه مصرف بعضی از غذاهای خاص می تواند نرخ ابتلا به سرطان معده را افزایش یا کاهش دهد.


نظر شما :