ارزیابی اثر سیتوتوکسیسیتی متابولیتهای ترشحی و عصاره سلولی بیفیدوباکتریومهای جداسازی شده از محصولات لبنی بر رده سلولی سرطان کولون (SW۱۱۱۶) و نرمال کلیه (HEK ۲۹۳)
doi:۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۳۸۳۲۷۳۸.۱۴۰۲.۳۶.۱.۱.۲

پروبیوتیکها مکمل خوراکی میکروبی زنده هستند و با افزایش غلظت باکتری های مفید مثل لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم و کاهش سطح میکروبهای بیماریزا، میکروفلور روده را تغییر میدهند. پروبیوتیک ها توانایی قابل توجهی در درمان سرطان کولون دارند و ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از سرطان داشته باشند. مریم ثریا و همکاران به جداسازی و شناسایی بیفیدوباکتریومها و تاثیر متابولیتها و عصاره سلولی باکتری بر رده ی سلولی نرمال کلیه(HEK298) و ردهی سلولی سرطان کولون (SW1116) پرداختند و نتایج تحقیق خود را در سال 1402 در مجله پژوهش های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران) به چاپ رساندند.
نتایج نشان داد که متابولیت ترشحی بیفیدوباکتریوم بیفیدیوم دو سویه 2 و 3 بیشترین اثر سیتوتوکسیسیتی (95%) بر روی رده سرطان کولون نشان دادند. متابولیت ترشحی جدایه های 2 و 3 بر روی HEK-293 به ترتیب 12% و 81% اثر سیتوتوکسیسیتی نشان دادند. اثر سیتوتوکسیسیتی متابولیت ترشحی بیفیدوباکتریوم بیفیدیوم جدایه 2 بر روی رده ی نرمال HEK-293 بسیار کمتر از تاثیر آن بر روی رده ی سرطانی SW1116 می باشد. بنابراین میتوان با انجام مطالعههای بیشتر از این باکتری به عنوان یک محصول پروبیوتیک ضدسرطان، در درمان و پیشگیری از سرطان کولون استفاده نمود.
نظر شما :