مصرف هویج و خطر ابتلا به سرطان: یک مطالعه کوهورت آینده نگر
https://doi.org/۱۰.۳۳۹۰/nu۱۵۰۳۰۶۷۸

مطالعات بزرگ برای چندین دهه، نشان داده اند که مصرف مداوم میوه ها و سبزیجات، خطر ابتلا به برخی از انواع سرطانها را کاهش می دهد، از این میان، ارتباط بین مصرف هویج و خطر سرطان روده توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است. از این رو، یک مطالعه بزرگ دانمارکی متشکل از 55 هزار فرد شرکت کننده طی 25 سال به بررسی ارتباط بین مصرف هویج خام به طور منظم و ابتلا به انواع سرطان های شایع و لوسمی پرداختند و نتایج مطالعه خود را در سال 2023 در مجلهNutrients به چاپ رساندند. یافته های مطالعه آنها نشان داد که مصرف هویج در کاهش خطر بروز سرطان ریه بطور قابل ملاحظه ای موثر است و همچنین می تواند در کاهش خطر بروز سرطان پانکراس و همچنین سرطان خون موثر باشد. اما آنها ارتباطی میان مصرف هویج با خطر بروز سرطان پستان و پروستات نیافتند.
اساسا این ارتباط محافظتی هویج ناشی از مصرف روزانه هویج خام است و هویج پخته شده هیچ تاثیری بر سرطان نداشت. زیرا این اثر پیشگیرانه می تواند به دلیل ترکیبات مختلف در هویج باشد (از جمله ترکیبات پلی استیلنیک فالکرینول و فالکریندیول)، که این ترکیبات پلی استیلنه، با حرارت دادن غیرفعال می شوند و بنابراین همسو با یافته های این مطالعه، فقط مصرف هویج خام اثرات حفاظتی از سرطان دارد. در مقابل، کاروتن، آنتی اکسیدان فراوان موجود در هویج، احتمالا تاثیری در کاهش خطر بروز سرطان ندارد
نظر شما :