کلسیم کل، غذاهای لبنی و خطر سرطان روده بزرگ: یک مطالعه کوهورت آینده نگر زنان جوان آمریکایی
https://doi.org/۱۰.۱۰۹۳/ije/dyac۲۰۲

اخیرا، بروز سرطان کولورکتال در میان بزرگسالان بالای 65 سال در حال کاهش و در میان افراد جوان تر در حال افزایش است. مطالعات پیشین، نقش محافظتی کلسیم را در بروز سرطان کولورکتال نشان داده اند، اما شواهدی مبنی بر اینکه آیا این ارتباط بر اساس سن در هنگام تشخیص متفاوت است یا خیر وجود ندارد. بر همین اساس، Hanseul Kim و همکارانش، به بررسی ارتباط بین دریافت کل کلسیم و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال بطور کلی و سرطان کولورکتال قبل از سن 55 سالگی پرداختند و نتیجه مطالعه خود را در سال 2023 در مجله International Journal of Epidemiology به چاپ رساندند.
نتایج مطالعه آنها نشان داد که دریافت کلسیم بالاتر با کاهش خطر بروز این سرطان ارتباط دارد. افراد با دریافت بیش از 1500 میلی گرم کلسیم در روز در مقایسه با کسانی که کمتر از 750 میلی گرم در روز کلسیم دریافتی داشتند، حدود 40 درصد خطر کمتری برای بروز سرطان کولورکتال داشتند. همچنین، بین کل کلسیم دریافتی و بروز این سرطان قبل از سن 55 سالگی ارتباط معکوس دیده شد. بطوریکه به ازای هر 300 میلی گرم افزایش در مصرف روزانه کلسیم، 13 درصد در بروز سرطان کولورکتال قبل از سن 55 سالگی کاهش مشاهده شد. در نهایت این یافته ها، اهمیت دریافت کلسیم را در جمعیت جوان نشان می دهد.
نظر شما :