مصاحبه با خانم دکتر شهپرحقیقت هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد در خصوص سمینار لنفادم در برنامه "نشست علمی چند تخصصی "

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۴:۱۰ کد : ۷۱۳۴۰ اخبار اسلاید صفحه اصلی
از انجاییکه لنف ادم یکی از عوارض شایع سرطان پستان است در روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ سمینار لنفادم در کلینیک سرطان پستان برگزار شد.
مصاحبه با خانم دکتر شهپرحقیقت هیئت علمی  پژوهشکده سرطان معتمد در  خصوص سمینار لنفادم در  برنامه "نشست علمی چند تخصصی "

از انجاییکه لنف ادم یکی از عوارض شایع سرطان پستان است در روز سه شنبه 1403/02/18 سمینار لنفادم در کلینیک سرطان پستان برگزار شد.

سرکارخانم دکتر شهپر حقیقت عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد چنین فرمودند : ادم لنفاوی یکی از عوارض نسبتا شایع بعد از ابتلا به سرطان پستان و درمان های آن است. در بیمار مبتلا به سرطان پستان به علت جراحی، برداشتن تعدادی از غدد لنفاوی و هم چنین انجام شیمی درمانی و رادیوتراپی که خود این موارد امکان آسیب به عروق لنفاوی را دارند باعث می شود که بازگشت مایع لنف از مسیر دست به تنه به راحتی انجام نشود و مایع در دست تجمع پیدا می کندکه این تورم دست را لنف ادم می گویند.

اهمیت لنف ادم از این بابت است که کیفیت زندگی فرد را شدیدا تحت تاثیر قرار میدهد در حالیکه هنوز در دنیا درمان قطعی برای رفع آن شناسایی نشده است. بنابراین مهم ترین اقدام در کنترل لنف ادم پیشگیری از آن است که به بیمار یاد بدهیم با یکسری اقدامات مراقبتی احتمال بروز لنف ادم را کاهش دهد. جلسه سمیناری که برای جراحان، انکولوژیست ها و متخصصان بالینی برگزار شد با هدف " آشنایی با جدیدترین روش های تشخیص و درمان لنف ادم در دنیا و کشور خودمان برگزار شد. در این جلسه بخشی از آن به معرفی بیماران مشکلات شایع در بیماران مبتلا به لنف ادم و برخوردهای مناسب پزشکان مانند عفونت دست، محدودیت حرکت شانه یا تورم پستان و تنه اشاره شد و اقدامات فوری که هر یک از پزشکان باید به محض مشاهده این علایم انجام دهند توضیح داده شد.

در رابطه با پیشگیری از لنف ادم مسلما مهم ترین عامل شناسایی عوامل خطر مربوط به بیماری مثل وسعت بیماری، تعداد غدد لنفاوی درگیر و یا درمان های انجام شده (مثل جراحی، شیمی درمانی، یا رادیوتراپی) است که قسمت عمده این مسائل اجتناب ناپذیر است و این اقدامات باید برای بیمار انجام شود. بنابراین بخشی از پیشگیری که قابل اعمال توسط بیمار است به سبک زندگی فرد برمی گردد.

دو رکن اصلی درمان که در سمینار مطرح شد:

1- حفظ وزن ایده ال بیماران مبتلا به لنف ادم یا بیمارانی که جراحی پستان انجام دادند و در معرض خطر لنف ادم هستند.

2- فعالیت بدنی، امروه در تمام دنیا ثابت شده که حفظ وزن ایده ال و جلوگیری از افزایش وزن یکی از عواملی است که هم ابتلا به لنف ادم را کاهش می دهد و هم در کسانی که مبتلا به لنف ادم شده اند باعث می شود پاسخ به درمان بسیار مناسب تر باشد و نکته بسیار مهم تر فعالیت بدنی فرد است که از روزهای اول بعد از جراحی و درمان ها باید به فرد آموزش های لازم داده شود که فعالیت بدنی مناسب مثل قبل از ابتلا داشته باشد تا هر چه زودتر فرد را به وضعیت عادی برگردانیم

خطری که امروزه کم تحرکی و عدم استفاده از اندام در معرض خطر لنف ادم دارد ثابت شده که خیلی بیش تر از حرکت دادن بیش از اندازه آن عضو است که این آموزش ها هم در این سمینار، نحوه آموزش به بیمار و اهمیت درمان هایی مثل فیزیوتراپی در صورتی که بیمار دچار محدودیت حرکتی شانه بعد از جراحی شده به آن تاکید شد.

جهت بررسی های پیشگیرانه کلینیک لنفادم پژوهشکده معتمد هرروز هفته در خدمتتان است. 

 


نظر شما :