مصاحبه با مهسا راجی کارشناس ارشد تغذیه در خصوص " نقش تغذیه اصولی در حین درمان سرطان"

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۹:۴۷ کد : ۷۱۴۳۵ اخبار اسلاید صفحه اصلی
تحقیقات نشان دادند که یک برنامه غذایی اصولی سبب کاهش عوارض جانبی می شود چون خیلی از عوارض شیمی درمانی دریافت های غذایی را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می دهد
مصاحبه با مهسا راجی کارشناس ارشد تغذیه در خصوص " نقش تغذیه اصولی در حین درمان سرطان"

خانم مهسا راجی کارشناس ارشد تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد در جلسه نشست چند تخصصی که در تاریخ 1403/02/25 برگزار شد چنین فرمودند:

مطالعات نشان دادند که داشتن یک رژیم غذایی سالم حین درمان سرطان نه تنها کیفیت زندگی را بهبود می بخشد بلکه عوارض تحت درمان را نیز کاهش خواهد داد پس داشتن یک رژیم غذایی سالم حین درمان سرطان (منظور شیمی درمانی و رادیوتراپی) بسیار مهم است.

تحقیقات نشان دادند که یک برنامه غذایی اصولی سبب کاهش عوارض جانبی می شود چون خیلی از عوارض شیمی درمانی دریافت های غذایی را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می دهد در نتیجه سبب تضعیف سیستم ایمنی می شود پس با داشتن رژیم غذایی سالم از تاخیر روند درمان جلوگیری می کنیم و باعث می شود  که روند درمان به تاخیر نیافتد از طرفی داشتن یک رژیم غذایی اصولی کیفیت زندگی افراد تحت شیمی درمانی را بهبود می بخشد.

براساس گایدلاین های علم تغذیه افراد به محض تشخیص سرطان باید از نظر تغذیه ای ارزیابی و غربالگری شوند و هرچه زودتر به صورت اختصاصی مداخله تغذیه ای براشون انجام شود.

رژیم غذایی حین درمان سرطان برای افراد مبتلا به سرطان پستان باید سرشار از مواد مغذی باشد مانند پروتئین ها و کربوهیدرات های سالم و چربی های سالم و دقت شود که سبزیجات و میوه ها ترجیحا پخته شده استفاده شود به خصوص اگر دچار تضعیف سیستم ایمنی هستند.

همچنین در حین درمان سرطان به هیچ عنوان نباید از قندهای سالم و انواع شکر انواع دسر شیرینی و کیک های حاوی قند ساده استفاده کرد.

تعدادی رژیم غذایی وجود دارد که به صورت اختصاصی در مطالعات سلولی و حیوانی نشان داده شده که می توانند اثر بخشی شیمی درمانی را افزایش دهند مانند رژیم گیاه خواری یا رژیم کتوژنیک اما مطالعات به اندازه ای نیست که در حال حاضر بتوان این دو رژیم را تجویز کرد


نظر شما :