مقایسه‌ی اثربخشی نقاشی درمانی، قصه درمانی و درمان تلفیقی بر مشکلات ‌درونی‌سازی شده‌ی کودکان مبتلا به سرطان

DOI: ۱۰.۲۲۰۹۸/JSC.۲۰۲۳.۱۲۶۳۹.۱۰۹۶
۱۳ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۲ کد : ۷۲۲۰۴ اخبار اسلاید صفحه اصلی
یکی از بیماری هایی که هرساله زندگی افراد زیادی را مختل می سازد سرطان است علل خصوص اگر کودکان یا نوجوانان درگیر سرطان باشند خوشبختانه پیشرفت های پزشکی سبب شده است که درصد بقای بالای ۵ سال در این افراد تا ۸۰ درصد افزایش یابد.
مقایسه‌ی اثربخشی نقاشی درمانی، قصه درمانی و درمان تلفیقی بر مشکلات ‌درونی‌سازی شده‌ی کودکان مبتلا به سرطان

یکی از بیماری هایی که هرساله زندگی افراد زیادی را مختل می سازد سرطان است علل خصوص اگر کودکان یا نوجوانان درگیر سرطان باشند خوشبختانه پیشرفت های پزشکی سبب شده است که درصد بقای بالای 5 سال در این افراد تا 80 درصد افزایش یابد. می توان گفت که شرایط ناخوشایند درمانی و همراه شدن با هیجان های منفی و اختلال روانشناختی با رنج بیماری ممکن است موجب رها کردن و عدم تبعیت درمان در کودکان شود. به بیان دیگر سرطان و درمان ان دارای ابعاد گوناگون پزشکی و روانشناختی است که باید به جد مورد توجه متخصصان امر قرار بگیرد به طوری که ارزیابی روانشناختی این بیماران جهت پیشگیری و درمان سریعتر، اهمیت اساسی و حیاتی دارد. از این رو مداخله در وضعیت روانشناختی کودکان همراه با توجه به درمان های پزشکی می تواند فرایند بهبودی و توانبخشی در بیماران را سهولت ببخشد. در نتیجه شبنم رشیدزاده و همکاران به مقایسه اثربخشی نقاشی درمانی، قصه درمانی و درمان تلفیقی نقاشی/ قصه درمانی بر روی مشکلات درونی‌سازی شده‌ی کودکان مبتلا به سرطان بستری در بیمارستان پرداختند و نتایج بررسی خود را در سال 1400 در مجله فصلنامه مشاور مدرسه به چاپ رساندند.

براساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که مداخلات مبتنی بر هنر درمانی که در قالب نقاشی و قصه‌گویی ارائه می‌شود می‌تواند در کاهش مشکلات درونسازی شده کودکان مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گیرد که این مسئله می‌تواند بواسطه برون‌ریزی هیجان‌های ناخوشایند سرکوب‌شده و یا بازداری از نشخوار باشد. بر این اساس، پیشنهاد می‌شود که از فنون نقاشی درمانی، قصه درمانی و درمان تلفیقی برای کاهش مشکلات درونی‌سازی کودکان مبتلا به سرطان در مراکز خدمات درمانی، مشاوره و بیمارستان‌ها استفاده شود.


نظر شما :