رابطه تنظیم شناختی هیجان و صمیمیت زناشویی باکیفیت زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان
DOI: ۱۰.۴۸۳۰۸/APSY.۲۰۲۴.۲۳۴۶۴۰.۱۶۱۰

با توجه به افزایش قابل توجه میزان بروز سرطان پستان و پیشرفتهای تکنولوژیکی در تشخیص بقای بیماران افزایش یافته است. با این حال، علاوه بر بقا، کیفیت زندگی به عنوان پیامدی کلیدی، به ویژه در تحقیقات و کارآزمایی های بالینی در نظر گرفته می شود. هدف نهایی در تحقیقات، کاهش مرگ و میر و بهبود کیفیت زندگی پس از درمان اشخاص مبتلا است.
در واقع، تشخیص سرطان پستان عواقب جسمی، روانشناختی و... قابل توجهی برای بیماران و خانواده های آنها به همراه دارد که نیاز به تغییر مهمی در سبک زندگی طبیعی فرد و حتی پویایی اعضای خانواده دارد. لذا فاطمه عبدی و همکاران به بررسی رابطه تنظیم شناختی هیجان و صمیمیت زناشویی باکیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان پرداختند و نتایج این مطالعه در سال 1403 در فصلنامه روانشناسی کاربری چاپ شد.
یافتهها نشان میدهند افرادی که راهبردهای تنظیم هیجان بهتری دارند کیفیت زندگی بالاتری را تجربه میکنند. بعلاوه زمانی که صمیمیت زناشویی در ابعاد عقلانی، جنسی و معنوی هرگاه افزایش پیدا میکند، میتواند بر کیفیت زندگی تاثیرگذار باشد. بنابر این مداخلات مبتنی بر تنظیم هیجان و زوج درمانی متمرکز بر افزایش صمیمت و همچنین گروه درمانی با گروه همتایان برای مدیریت هیجانات توصیه می شود.
نظر شما :