نقش فرهنگ در تجربه زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان در ایران:یک مطالعه پدیدار شناختی

URL: http://ijbd.ir/article-۱-۱۰۵۸-fa.html
۱۰ تیر ۱۴۰۳ | ۰۸:۲۰ کد : ۷۳۰۸۶ اخبار اسلاید صفحه اصلی
بروز و پیش اگهی سرطان پستان ممکن است در جوامع تفاوت داشته باشد. قومیت، عوامل محیطی و اجتماعی- اقتصادی، سبک زندگی، انطباق با درمان و تفاوت در پاسخ به درمان به عنوان دلایل این تفاوت ها دخیل هستند.
نقش فرهنگ در تجربه زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان در ایران:یک مطالعه پدیدار شناختی

بروز و پیش اگهی سرطان پستان ممکن است در جوامع تفاوت داشته باشد. قومیت، عوامل محیطی و اجتماعی- اقتصادی، سبک زندگی، انطباق با درمان و تفاوت در پاسخ به درمان به عنوان دلایل این تفاوت ها دخیل هستند. فرهنگ می تواند بر رفتارهای خودمرقبتی و عوامل موثر بر مراقبت از خود تاثیر بگذارد، مانند اعتماد به نفس، عادات، انگیزه، حمایت، دیگران و رابطه بیمار و مراقب. می توان گفت فرهنگ " شیوه ای از زندگی در کل جامعه" است که شامل ایده ها، لباس، زبان، مذهب، آیین ها، هنجارهایی مانند قوانین و اخلاقیات و ارزش ها می شود. تفاوت های بین فرهنگی در ارزش ها، انتظارات، تفاوت های ظریف معنا، نگرش ها، زبان، محیط و ادراک افراد وجود دارد. علاوه بر این، فرهنگ بر نحوه تعریف بیماری ها تاثیر می گذارد، مانند انتساب علل بیماری ها، فرایندهای درمانی و قابلیت درمان. فرهنگ می تواند بر نحوه نظارت، تفسیر، برچسب زدن و توضیح یک فرد بر علائم تاثیر بگذارد. لذا محبوبه فریدی و همکاران به بررسی درک عمیق از تجربیات زندگی زنان با در نظر گرفتن نقش فرهنگ بر شکل‌گیری تجربیات مواجهه با سرطان پستان پرداختند نتایج این مطالعه در سال 1402 در مجله بیماری های پستان ایران چاپ شد.

نتایج مطالعه نشان می داد که شکل‌گیری تجربیات افراد و تعامل با سرطان پستان، تحت تأثیر فرهنگی است که افراد در آن زندگی می کنند. مداخلاتی که به لحاظ فرهنگی متناسب با نیازهای جمعیت باشد می‌تواند بواسطه زبان مشترک (فرهنگ) اثر بخش‌تر واقع شود.


نظر شما :