تجربه سرطان سینه و تغییر خودپنداره، مطالعه‌ای کیفی در بین زنان شهر ساری

DOI: ۱۰.۲۲۰۳۴/JSCC.۲۰۲۴.۲۰۵۸۰.۱۰۸۶
۱۲ تیر ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۴ کد : ۷۳۱۶۷ اخبار اسلاید صفحه اصلی
بررسی جامعه‌شناختی معنای سرطان و تبعات اجتماعی و خانوادگی جراحی پستان و قطع عضو در نزد زنان مبتلا به سرطان پستان در شهر ساری است. برخلاف انسان ماقبل مدرن که بیشتر با خطر مواجه بود، در دوره مدرنیته مخاطره نمود بیشتری دارد
تجربه سرطان سینه و تغییر خودپنداره، مطالعه‌ای کیفی در بین زنان شهر ساری

هدف پژوهش حاضر، بررسی جامعه‌شناختی معنای سرطان و تبعات اجتماعی و خانوادگی جراحی پستان و قطع عضو در نزد زنان مبتلا به سرطان پستان در شهر ساری است. برخلاف انسان ماقبل مدرن که بیشتر با خطر مواجه بود، در دوره مدرنیته مخاطره نمود بیشتری دارد. از آنجایی که در ادبیات جامعه‌شناختی مخاطره امری برساختی است که در چارچوب گفتمانی شکل می‌گیرد، بررسی بیماری به‌عنوان یک مخاطره از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه بدین نحو می‌توان بر فشار اجتماعی ناشی از بیماری، بیش از خود بیماری تأکید داشت و به این فهم عمق داد که بیماری در دنیای مدرن فراتر از آسیب‌های جسمانی رفته است. لذا رویا صداقتگو و همکاران به بررسی تجربه سرطان سینه و تغییر خودپنداره، در بین زنان شهر ساری پرداختند. نتایج این مطالعه را در سال 1403 در مجله تداوم و تغییر اجتماعی چاپ شد.

به‌طورکلی یافته‌ها نشان دادند که سرطان پستان نه ‌تنها جسم زنان را مورد حمله قرار می‌دهد بلکه بر تصور از خود، روابط خانوادگی و ایفای نقش آن‌ها در جامعه نیز تأثیر عمیقی به‌جای می‌گذارد.


نظر شما :