شیوع پاپیلوما ویروس تناسلی در زنان حاشیه‌نشین: یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز

DOI: ۱۰.۲۲۰۳۸/IJOGI.۲۰۲۳.۲۳۳۰۱
۰۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۲ کد : ۷۳۸۳۲ اخبار اسلاید صفحه اصلی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، یکی از شایعترین ویروسهای مقاربتی است که اوج شیوع آن در نوجوانان و زنان جوان که از نظر جنسی فعال هستند، مشاهده میشود.
شیوع پاپیلوما ویروس تناسلی در زنان حاشیه‌نشین: یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، یکی از شایعترین ویروسهای مقاربتی است که اوج شیوع آن در نوجوانان و زنان جوان که از نظر جنسی فعال هستند، مشاهده میشود. ویروس HPV یک ویروس DNA دو رشتهای است که عمدتاً سلولهای اپیتلیال پوست و سلولهای مخاطی را آلوده میکند. اکثر عفونتهای HPV عالئم بالینی واضحی ندارند و خودبه خود برطرف میشوند. البته در برخی موارد، عفونت پایدار را ایجاد و به سمت ضایعات پیش سرطانی یا سرطانی پیشرفت میکند. در واقع، این ویروس مسئول بیش از %50 موارد سرطان مهاجم دهانه رحم و ضایعات پیش سرطانی در زنان میباشد. سرطان دهانه رحم به‌عنوان یک مشکل بهداشتی مهم در زنان شناخته شده است. لذا مرضیه باقری نیا و همکاران به بررسی برآورد شیوع HPV تناسلی در زنان حاشیه­ نشین پرداختند. نتایج این مطالعه در سال 1402 در مجله زنان مامائی و نازائی ایران چاپ شد.

همانطور که انتظار می رفت به‌طور کلی، شیوع ابتلاء به ویروس پاپیلومای تناسلی در زنان حاشیه نشین نسبتاً بالا بود. این نتیجه می تواند برای سیاست­گذاران در برنامه ­ریزی استراتژی های پیشگیرانه از سرطان دهانه رحم در محیط های فقیرنشین و کم‌درآمد مفید باشد.


نظر شما :