جداسازی ترکیبهای فنولی ضدسرطان القاکننده آپوپتوز از میوههای گیاه زرشک با کمک روش سنجش زیستی
http://jmp.ir/article-۱-۳۳۳۶-fa.html

سرطان پدیده پیچیدهای است که عوامل طبیعی القا کننده آپوپتوز مانند ترکیبهای فنولی میتوانند در پیشگیری و درمان آن نقش موثری داشته باشند. از این رو اثر القا کنندگی آپوپتوز (ممرگ برنامه ریزی شده سلول) توسط میوههای گیاه زرشک که منبعی غنی از ترکیبات طبیعی فنولی هستند مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. لذا سبحان غفوریان و همکاران به ارزیابی اثر میوه گیاه زرشک بر القای آپوپتوز در سلولهای سالم و سرطانی و میزان بیان ژنهای القا کننده اپوپتوز پرداختند. نتایج این مطالعه در سال ۱۴۰۱ در فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی چاپ شد.
ننایج نشان می داد که میوههای گیاه زرشک در محیط برون تنی دارای اثر ضد نئوپالسم هستند که با تحریک آپوپتوز سلولی بواسطه تاثیر بر ژن ها و پروتئین های القا کننده اپوپتوز میشود. همچنین این میوهها حاوی کلروژنیک اسید هستند که یک ترکیب طبیعی فنولی بوده و میتواند در اثر ضد سرطان مشاهده شده نقش داشته باشد.
نظر شما :