بررسی عملکرد شناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان دریافت کننده شیمی درمانی تکمیلی
http://sjnmp.muk.ac.ir/article-۱-۵۹۹-fa.html

بیش از 60 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی قرار میگیرند، با مشکلات شناختی مواجه هستند که میتواند تاثیر قابل توجهی بر فعالیتهای روزانه و کیفیت زندگی آنان داشته باشد.
اختلالات شناختی معمولا توسط بیماران سرطانی گزارش میشود که میزان بروز این اختلالات متفاوت است، اما در بیماران مبتلا به سرطان پستان مشخص شده است که تا 70 درصد از زنانی که شیمی درمانی دریافت میکنند، خود درجاتی از اختلال شناختی را گزارش میدهند. اختلالات شناختی میتواند یک مشکل مهم و شایع برای بازماندگان مبتلابه سرطان باشد.
نشان داده شد که حوزه های شناختی که بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند حافظه، تمرکز، سرعت پردازش اطلاعات و عملکرد اجرایی هستند. در برخی از بیماران اختلال شناختی ممکن است گذرا باشد، اما برای بعضی از بیماران این علائم میتواند طولانی مدت بوده و تأثیر عمده ای بر کیفیت زندگی فرد و توانایی آنها در تمام جنبه های زندگیشان بگذارد. اختلال شناختی میتواند به خود سرطان یا به درمانهای آن مانند جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی مربوط شود. بنابراین ندا شیخ ذکریایی و همکاران به بررسی "تعیین عملکرد شناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان دریافت کننده شیمی درمانی تکمیلی" پرداختند. نتایج این مطالعه در سال ۱۴۰۳ در فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی چاپ شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که در افراد مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی می باشند عملکرد شناختی در حد متوسط قرار دارد و باید آموزشهای لازم در خصوص بهبود عملکرد شناختی این بیماران انجام شود.
نظر شما :