بررسی مقایسه ای دریافت های غذایی و سنجه های تن سنجی گروه بیماران سرطانی غیرمتاستاتیک کلورکتال و معده با گروه افراد سالم

سرطان های کلورکتال و معده از شایع ترین انواع سرطان ها هستند. درک رابطه میان فاکتورهای غذایی و این سرطان ها برای پیشگیری از سوءتغذیه و مدیریت آن در بیماران بسیار مهم است. راحله جباری و همکارانش مطالعه ای با هدف بررسی و مقایسه دریافت های غذایی و اندازه گیریهای تن سنجی بیماران سرطانی غیر متاستاتیک کلورکتال و معده با گروه افراد سالم انجام دادند و نتیجه مطالعه را در سال 1402 در مجله مطالعات علوم پزشکی به چاپ رسانیدند. یافته های حاصل از مطالعه آنها نشان داد که نمایه توده بدن (شاخص وزن بر مجذور قد)، دور کمر و دور باسن در گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر بود؛ همچنین در مبتلایان به سرطان کلورکتال این نسبت ها بالاتر از مبتلایان به سرطان معده گزارش شد. ارزیابی دریافت های غذایی هر سه گروه نشان داد که در بیماران مبتلا به سرطان معده، دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر (بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال و گروه افراد سالم) بود.
بر اساس نتایج این مطالعه، به نظر می رسد بیماران مبتلا به سرطان معده و کولورکتال، کاهش معنی داری در شاخص های تن سنجی (وزن، دور کمر و باسن) و دریافت های غذایی در مقایسه با افراد غیر مبتلا دارند. پیشنهاد می شود از گروه درمانی متخصصین تغذیه برای بهبود وضعیت سلامت بیماران استفاده گردد.
نظر شما :