بررسی رابطه بین تاب آوری خانواده و بار علائم با نقش میانجی پایبندی به ورزش عملکردی در زنان مبتلا به سرطان پستان

DOI: ۱۰.۳۰۴۷۳/hpj.۲۰۲۴.۶۵۷۰۴.۵۶۶۴
۲۳ مهر ۱۴۰۳ | ۱۳:۵۶ کد : ۷۶۵۳۷ اخبار اسلاید صفحه اصلی
بیماران مبتلا به سرطان پستان اغلب بار علائم انباشته، بدتر شدن عملکرد و سایر نگرانی های ذاتی بیماری پیشرونده و محدودکننده زندگی را تجربه می کنند.

ایران به لحاظ میزان شیوع سرطان پستان جزء کشورهایی با شیوع متوسط است این آمار نشان دهنده میزان شیوع 25 تا 30 مورد در هر صدهزار نفر جمعیت است. بیماران مبتلا به سرطان پستان اغلب بار علائم  انباشته، بدتر شدن عملکرد و سایر نگرانی های ذاتی بیماری پیشرونده و محدودکننده زندگی را تجربه می کنند. بیماران مبتلا به سرطان پستان در مراحل درمان بار علائمی مانند خستگی، تهوع، درد، تنگی نفس، بیخوابی، کاهش اشتها، یبوست و اسهال و همچنین علائم عاطفی و شناختی را نشان می دهند. لذا هیوا محمودی و همکاران به بررسی رابطة بین تاب آوری خانواده و بار علائم با نقش میانجی پایبندی به ورزش عملکردی در زنان مبتلا به سرطان پستان پرداختند. نتایج این مطالعه در سال 1402 در نشریه علمی روان شناسی سلامت به چاپ رسید.

نتایج نشان داد که تاب آوری خانواده به عنوان یک عامل روان شناختی مثبت میتواند به طور غیرمستقیم بر عملکرد جسمانی بیماران مبتلا به سرطان پستان پس از شیمی درمانی مؤثر باشد و تا حدی بار علائم را کاهش دهد.


نظر شما :