سخنان سرکار خانم دکتر لیلا حیدری درمانگر سرطان پژوهشکده سرطان معتمد، در هشتمین همایش بهبودیافتگان سرطان پستان در تاریخ ۳ آبان

۱۶ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۳۶ کد : ۷۷۴۵۵ اخبار اسلاید صفحه اصلی
سرکار خانم دکتر حیدری درمانگر سرطان پژوهشکده سرطان معتمد، یکی از متبحرترین روانشناسان سرطان پستان بوده که بیش از ۲۰ سال است که به بیماران پژوهشکده سرطان معتمد کمک می کنند.
سخنان سرکار خانم دکتر  لیلا حیدری درمانگر سرطان پژوهشکده سرطان معتمد، در هشتمین همایش بهبودیافتگان سرطان پستان در تاریخ ۳ آبان

خانم حیدری روانشناس سرطان در مورد درمانهای سلامت روان گفتند: روشهای فردی و گروهی بسیاری برای کمک به بیماران برای ارتقا سلامت روان و کیفیت زندگیشان وجود دارد. یکی از این درمانها درمانهای گروهی است که منافع زیادی برای بیماران دارد. یکی از مزایای گروه درمانی، آشنایی افراد مبتلا به سرطان یا بهبودیافتگان سرطان با یکدیگر است که در این گروه ها، افراد بهبودیافته تجربیات خود را با افرادی که به تازگی مبتلا شده اند به اشتراک می گذارند و این امر کمک می کند تا افرادی که در ابتدای مسیر هستند متوجه شوند بهبودی با پیمایش مسیر درمان میسر می شود. در برخی بیماران فرایند  پذیرش بیماری و ادامه درمانها بسیار زمانبر و سخت است. ولی با شرکت در این گروهها، با کمترین اتلاف وقت و استفاده از تجربیات هم گروهیها  پذیرش بیماری بسیار آسانتر شده و ادامه درمان ممکن خواهد بود و بدنبال آن بهبودی پس از درمان بدست خواهد امد.

 

ایشان روش کار در درمان گروهی در مبتلایان و بهبودیافتگان سرطان را اینگونه توضیح دادند: گروه کیفیت زندگی پژوهشکده سرطان معتمد  سالهاست جهت کاهش آلام بیماران و امید آفرینی به آنان و خانواده های آنان، برنامه های گروه درمانی  مانند معنا درمانی، درمانهای فراشناختی، فرافردی، یوگا را برگزار می کند. در گروههای معنا درمانی بیماران می آموزند که در خود تغییر ایجاد کرده و مسئولیت تغییر را می پذیرند و در نهایت  اینکه چون ما خود مسیر را انتخاب کرده ایم و آزادیم.

 ایشان اضافه کردند: رشد یک فرایند تدریجی است، وقتی ما تغییر را در خود ایجاد می می کنیم، لحظه لحظه رشد می کنیم و متوجه می شویم که زندگی در هر شرایطی معنا دارد.

 مثلا"وقتی به ذهنتان می گویید من قدرتمندم، ذهنتان به سوی قدرتمندی حرکت می کند و زمانی که به ذهنتان می گویید من شادم ذهنتان به سوی شادی سوق داده میشود.

بیماری انتخاب ما نیست و دست ما نیست. ولی درمان و اینکه به چه شکل با آن کنار بیاییم به انتخاب خودمان است. بنابراین همیشه سعی کنید بهترین انتخاب را داشته باشید و مسئولیت انتخاب خود را بپذیرید و این یعنی ازادی.

همچنین ایشان در توضیح تفاوت پذیرش و سازگاری افزودند:

پذیرش با سازگاری فرق دارد اینکه سازگاری می کنید و می گوید با بیماری کنار می آیم خوب است ولی اگر زیاد بطول بیانجامد احساس می کند این باری سنگین روی دوش شما است و هرلحظه منتظر به زمین نهادن ان هستید؛ ولی وقتی می پذیرید فرق دارد پذیرش یعنی شما به دنبال راه حل، درمان و زندگی پس از سرطان هستید. چنانچه خود را دوست داشته باشید زندگی را نیز دوست دارید و حالا که شرای جدیدی رخ داده بریا ادامه زندگی باید ابتدا پذیرش شرایط صورت بگیرد، بدین سان پذیرش برایتان اسان تر می شود. همیشه به یاد داشته باشید که مصیبت ها و بیماری ها نقطه عطف زندگی ما هستند ما از مصیبت ها درس می گیریم و فرصتی است که خداوند به ما می دهد تا معنای زندگی را متوجه شویم و رسالت زندگی خود را درک کنیم.

ما اغلب به مراجعین می گوییم: تا زمانی که خود را دوست نداشته باشید نمی توانید دیگران را دوست داشته باشید، زیرا دوست داشتن خود ما را اسارت غمها نجات میدهد تا چنین نباشیم نمی توانیم شاد باشیم و به دیگران کمکی بکنیم، پس شاد باشید که خنده بر هر درد بی درمانی دواست. طوری زندگی کنید که دنیا به شما ببالد.


نظر شما :