تاثیر تمرینات هوازی و مصرف آب انار بر سطح سرمی برخی آنزیم های اکسایشی و ضداکسایشی زنان نجات یافته از سرطان پستان

DOI:۱۰.۲۲۰۳۸/ijogi.۲۰۲۱.۱۸۷۳۵
۲۴ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۱ کد : ۷۷۸۰۷ اخبار اسلاید صفحه اصلی
استرس اکسایشی و افزایش تولید رادیکال های آزاد به عنوان یکی از مهم ترین دلایل پیشرفت بیماری ها از جمله سرطان پستان می باشد.
تاثیر تمرینات هوازی و مصرف آب انار بر سطح سرمی برخی آنزیم های اکسایشی و ضداکسایشی زنان نجات یافته از سرطان پستان

سرطان پستان حدود یک سوم از تمامی سرطان های زنان را تشکیل می دهد. متاسفانه سرطان پستان یک بیماری چندعاملی است که ابتلا به آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. به جز عناصر ژنتیکی، بسیاری از عوامل دخیل در بروز سرطان پستان همچون سن بالا ،یائسگی دیررس، چاقی مفرط، وزن بالا و ...  اثر سرطان زایی خود را از طریق افزایش استرس اکسیداتیو (  استرس اکسیداتیو: عدم تعادل بین دو نوع مختلف مولکول در بدن  است: رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها. به این معنی که رادیکال‌های آزاد بیش از حد وجود دارد و آنتی اکسیدان کافی وجود ندارد. در نتیجه، رادیکال‌های آزاد اضافی شروع به آسیب رساندن به سلول‌ها و بافت‌های بدن شما می‌کنند) در افراد بروز می دهند. استرس اکسایشی و افزایش تولید رادیکال های آزاد به عنوان یکی از مهم ترین دلایل پیشرفت بیماری ها از جمله سرطان پستان می باشد.

 بابک روزبهان و همکاران مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مصرف آب انار بر سطح سرمی برخی آنزیم های مرتبط با سیستم های اکسایشی /ضداکسایشی زنان نجات یافته از سرطان پستان در سال 1400 انجام و نتایج در مجله زنان، مامایی و نازایی ایران به چاپ رسید که نشان داد تمرین هوازی و مصرف آب انار به طور همزمان باعث کاهش عوامل اکسایشی و افزایش عوامل ضداکسایشی در زنان نجات یافته از سرطان پستان می گردد.


نظر شما :