کاربرد درمانی کورکومین در انواع بیماریها
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-۱-۳۳۷۳-fa.html

کورکومین ماده مؤثره گیاه زردچوبه (Curcuma longa) از خانواده زنجبیل (Zingiberaceae) است. خواص دارویی این گیاه از هزاران سال پیش شناخته شده و استفاده شده است. امروزه میدانیم که زرد چوبه منبع غنی از دو محصول اصلی است: پلی فنلها (کورکومینوئیدها) و اسانسها. کورکومین اصلیترین پلی فنل طبیعی موجود در ریزوم زردچوبه است. تحقیقها نشان داده است که کورکومین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. این اثرهای کورکومین سبب شده است که امروزه از این ترکیب به عنوان یک مکمل مؤثر در درمان انواع بیماریها مانند؛ درد، دیابت، اعتیاد، بیماریهای سیستم عصبی مرکزی، بیماریهای پوستی، بیماریهای قلبی- عروقی و ... به طور گسترده استفاده شود. لذا محمد عباس شیخ الاسلامی و همکاران به بررسی کاربرد درمانی کورکومین در انواع بیماریها پرداختند این مطالعه در سال 1403 در مجله پژوهش در پزشکی چاپ شد.
تحقیقات نشان میدهد که کورکومین یک ترکیب آنتیاکسیدان و ضد التهاب قوی و در عین حال بسیار قابل تحمل در انسان است. مقدار مصرف مجاز روزانه کورکومین بر اساس JECFA (Joint FAO/ WHO Expert Committee on Food Additives) و EFSA (European Food Safety Authority ) تا سه میلیگرم بر کیلوگرم است. البته در تحقیقهای مختلف مصرف روزانه تا 12 گرم آن بی خطر و غیر سمی ذکر شده است. باتوجه به این که کورکومین یک ترکیب کاملاً مؤثر در درمان بسیاری از بیماریها از جمله سرطان است و در کشور ما به عنوان مکمل در برخی بیماریها استفاده میشود و از سوی دیگر اثر درمانی این ترکیب در بیماریهای مختلف به اثبات رسیده است.
نظر شما :