بررسی ویژگی‌های عمومی و تظاهرات بیماری در افراد ابتلا‌یافته به آدنوکارسینوم پانکراس مراجعه‌کننده به بیمارستان فیروزگر: یک مطالعه گذشته‌نگر

http://jpm.hums.ac.ir/article-۱-۵۶۳-fa.html
۰۶ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۲۹ کد : ۷۹۴۲۲ اخبار اسلاید صفحه اصلی
سرطان پانکراس یا لوزالمعده، دوازدهمین سرطان شایع در مردان و یازدهمین سرطان شایع در زنان است که بیش از ۴۹۵ هزار مورد جدید برای این سرطان در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

سرطان پانکراس یا لوزالمعده، دوازدهمین سرطان شایع در مردان و یازدهمین سرطان شایع در زنان است که بیش از 495 هزار مورد جدید برای این سرطان در سال 2020 ثبت شده است. رایج‌ترین نوع سرطان پانکراس، آدنوکارسینوم نام دارد که بیش از 90 درصد موارد سرطان پانکراس را شامل می‌شود. بروز آدنوکارسینوم پانکراس در چند دهه اخیر در حال افزایش بوده است. اگرچه مطالعات اپیدمیولوژیک زیادی برای تعیین عوامل خطر ابتلا به این بیماری انجام شده است، اما هنوز علل زمینه‌ساز آن به‌طور کامل شناخته‌شده نیست. حدود 6 درصد از افراد مبتلا به این بیماری 5 سال بعد از تشخیص زنده می‌مانند و بقای عمر یک‌ساله بعد از تشخیص، 24 درصد گزارش شده است. مطالعات اخیر در ایران نشان داده که شیوع سرطان پانکراس در حال افزایش است. همچنین این افزایش بیشتر در مردان و در سنین بالای 60 سال مشاهده شده است.

ارزیابی ویژگی‌های عمومی (شامل سن، جنس، سابقه ابتلا به بیماری مزمن، سابقه خانوادگی بیماری‌های مزمن) و تظاهرات آدنوکارسینوم پانکراس در افراد مبتلا به این بیماری در پیشنهاد متغیرهای احتمالی برای بروز آدنوکارسینوم پانکراس اهمیت ویژه‌ای دارد. بنابراین ابولفضل غفاری و همکاران به بررسی ویژگی‌های عمومی و تظاهرات بیماری در افراد ابتلا‌یافته به آدنوکارسینوم پانکراس پرداختند. نتایج این مطالعه در سال ۱۴۰۱ در مجله طب پیشگیری چاپ شد.

نتایج نشان می داد که مصرف سیگار، سابقه خانوادگی سرطان سیستم‌های دیگر بدن، مصرف تریاک، سابقه دیابت نوع 2 و سابقه فشار خون بالا را  می توان به‌عنوان شایع‌ترین عوامل خطر در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم پانکراس معرفی کرد.


نظر شما :