اثر بخشی معنا درمانی بر راهبرد های مقابله با درد، سرمایه های روانشناختی و اضطراب مرگ در زنان مبتلا به سرطان سینه
http://cmja.arakmu.ac.ir/article-۱-۹۷۶-fa.html
در پژوهشهای اخیر، از درمانهای روانشناختی متنوعی برای اثربخشی بر ظرفیتهای روان افراد مبتلا به سرطان پستان استفاده شده است. لغت معنادرمانی یا لوگوتراپی به واژهی درمانی لوگوس بازمیگردد و به معنی ارادهی پروردگار یا معناست و بر این اساس و بنا به گفتهی ویکتور فرانکل، معنادرمانی عبارت است از درمان از رهگذر معنا یا شفابخشی از رهگذر معنا یا رواندرمانی متمرکز بر معنا. هدف معنادرمانی این است که بیمار را برای کشف معنای منحصربهفرد زندگیاش توانا کند و حدود و اختیارات و آزادیهای بیمار را برایش ترسیم کند. نتایج پژوهشهای مرتبط با دردهای مزمن حاکی از آن است که روشهای درمانی مختلف بهکاربردهشده برای بیماران چندان رضایتبخش نبوده است و بیشترین آمار مربوط به درمانهای زیستی، نظیر جراحی یا درمانهای دارویی است. در واقع، علاوه بر اثربخشی اندک این درمانها، عوارض جانبی استفاده از داروها و خطر بروز اعتیاد دارویی در نتیجهی مصرف مداوم آنها از دیگر مشکلات کاربرد این روشهاست. درک معنای زندگی نیز میتواند سطح تحمل را بالا ببرد و از این طریق، بر ادراک درد تأثیرگذار باشد. همچنین، یافتهها نشان از تأثیرات مثبت و اثربخشی رویکرد معنادرمانی بر سرطان پستان دارند.
با توجه به این تفاسیر، لذا زهرا فلاحی و همکاران پاسخگوی این سؤال بودندکه آیا معنادرمانی بر راهبردهای مقابله با درد، سرمایههای روانشناختی و اضطراب مرگ در زنان مبتلا به سرطان پستان اثربخش است. نتایج این مطالعه در سال ۱۴۰۳ در مجله طب مکمل دانشگاه علوم پزشکی اراک چاپ شد.
با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر میرسد که معنادرمانی میتواند بر کاهش مشکلات روانشناختی افراد مبتلا به سرطان، خصوصاً زنان مبتلا به سرطان پستان، تأثیرات مثبتی داشته باشد و بهعنوان ابزاری مفید برای بالا بردن میزان کارایی و توانمندیهای این افراد به کار رود. همچنین، میتوان در بیمارستانهایی که بیماران سرطانی تحت درمان هستند، بخشی با عنوان رواندرمانی بر اساس رویکرد معنادرمانی در نظر گرفت. همچنین، میتوان گفت که این روش مضرات و عوارض خطرناک ناخواستهی پرتودرمانی، شیمیدرمانی و برخی داروهای شیمیایی را ندارد و انجام آن بهصورت گروهدرمانی نسبتاً ارزانتر است.
نظر شما :