مقایسه تأثیر آموزش مهارتهای مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خود کارآمدی درد و امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان پستان
http://ijnv.ir/article-۱-۱۰۵۸-fa.html
سرطان پستان در حال حاضر شایع ترین تشخیص سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. برای بیماران مبتلا به سرطان پستان، درد یک علامت شایع و ناتوان کننده است که می تواند بر سلامت جسمانی، هیجانی و معنوی آن ها تأثیر منفی بگذارد. در این کارآزمایی تصادفی کنترل شده، مینا انصاری و همکاران به بررسی تأثیر آموزش مهارتهای مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودکارآمدی درد و امید به زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان پرداختند. نتایج این مطالعه در سال 1402 در فصلنامه مدیریت پرستاری چاپ شد.
نتایج نشان می داد که آموزش مهارت های مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی از اثربخشی قابلتوجهی در جهت افزایش خود کارآمدی درد و امید به زندگی در بیماران مبتلابه سرطان پستان در ایران برخوردار هستند. ازاینرو متخصصین، پژوهشگران و درمان گران این حوزه میتوانند از این مداخلهها بهعنوان گزینههای مؤثر درمانی جهت بهبود کارکردهای روانشناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان در کنار درمانهای پزشکی آنها استفاده کنند.
نظر شما :