اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر حس انسجام، پردازش هیجانی، اضطراب مرگ و تصویر بدنی بیماران با سرطان سینه

۰۱ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۴ کد : ۸۰۳۶۷ اخبار اسلاید صفحه اصلی
شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به عنوان نسل سوم درمانهای شناختی رفتار را سگال به منظور پیشگیری از عود افسردگی معرفی کرد.

سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان در زنان است که تأثیرات عمیقی بر وجوه مختلف عملکرد بیماران دارد؛ روشهای مختلفی از مداخلات غیردارویی و روانشناختی برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی و روانی بیماران مبتلا به سرطان به کار گرفته شده که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی از پرکاربردترین آنها است. شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به عنوان نسل سوم درمانهای شناختی رفتار را سگال به منظور پیشگیری از عود افسردگی معرفی کرد. این درمان، ترکیبی از تمرینات ذهن آگاهی، یوگا و شناخت درمانی سنتی است و با هدف تغییر آگاهی به واسطه ی به وجودآوردن رابطه ی جدید با افکار به کار گرفته میشود . عنصر اصلی این درمان را تمرینات توجه آگاهی و حضور ذهن شکل میدهد و به آگاهی و توجه به آنچه اکنون درحال اتفاق افتادن است، به شیوهای خاص، هدفمند و بدون قضاوت اشاره دارد

 بنابراین راضیه حسین پور محمد آبادی و همکاران به بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر حس انسجام, پردازش هیجانی, اضطراب مرگ و تصویر ذهنی از بدن در بیماران مبتلا به سرطان سینه  پرداختند. نتایج این مطالعه در سال 1402 در مجله علوم پزشکی صدرا چاپ شد. نتایج نشان می داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند به عنوان یک گزینه ی مداخله ای مؤثر برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان سینه و بهبود حس انسجام, پردازش هیجانی, اضطراب مرگ و تصویر ذهنی از بدن این گروه استفاده شود.


نظر شما :