پیش بینی فاجعه سازی درد بر اساس تاب آوری روانشناختی و ذهن آگاهی در بیماران مبتلا به سرطان: نقش میانجیگر هیجان های مثبت

۰۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰ کد : ۸۰۶۲۸ اخبار اسلاید صفحه اصلی
هیجانهای مثبت با گسترش انعطاف پذیری در ظرفیت فکر و رفتار با کاهش فاجعه سازی درد به عنوان پدیده عاطفی منفی همراه است.

بیماری سرطان یکی از شایع ترین بیماری ها در دنیای امروز است که علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی, مشکلات روانشناختی را برای بیماران به همراه دارد. یکی از این مشکلات فاجعه سازی درد می باشد. از طرفی امروزه هیجانهای مثبت در روانشناسی بسیار مورد توجه قرارگرفته اند. هیجانهای مثبت ظرفیتهای فکر و عملی را ایجاد میکنند که مزایای انطباقی غیرمستقیم و بلندمدت دارند، و منابع شخصی پایداری را ایجاد میکنند که به عنوان ذخایری عمل میکند که بعداً برای مدیریت رویدادهای آینده مورد استفاده قرار میگیرند. هیجانهای مثبت با گسترش انعطاف پذیری در ظرفیت فکر و رفتار با کاهش فاجعه سازی درد به عنوان پدیده عاطفی منفی همراه است. لذا می توان نتیجه گرفت برنامه القای هیجانهای مثبت منجر به کاهش شدت درد و فاجعه سازی درد میشود.

لذا زهرا میراحمدی و همکاران به بررسی و تعیین تعیین نقش تاب آوری روانشناختی و ذهن آگاهی در پیش بینی فاجعه سازی درد با میانجیگری هیجان های مثبت در بیماران مبتلا به سرطان پرداختند.نتایج این مطالعه در سال 1401 در مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت چاپ شد.

نتایج نشان می داد که هیجان های مثبت در پیش بینی فاجعه سازی درد براساس تاب آوری روانشناختی و ذهن آگاهی میانجی گری می کنند. پیشنهاد می شود درمانگران و موسسه های مرتبط با سرطان برنامه های درمانی مرتبط با این عوامل را در دستور کار خود قرار دهند.


نظر شما :