رژیم غذایی سرطان پستان (BCD): مروری بر الگوهای تغذیه‌ای سالم برای پیشگیری از عود سرطان پستان و کاهش میزان مرگ‌ومیر

۱۶ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۹ کد : ۸۰۹۱۱ اخبار اسلاید صفحه اصلی
افزایش وزن در طول درمان باعث کاهش نرخ بقا و افزایش خطر عود سرطان در بهبودیافتگان سرطان پستان (BCS) می‌شود.

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در زنان است، در حالی که اضافه‌وزن و چاقی دومین عامل قابل پیشگیری سرطان محسوب می‌شوند. افزایش وزن و تجمع چربی پس از تشخیص سرطان پستان امری رایج است؛ علاوه بر این، افزایش وزن در طول درمان باعث کاهش نرخ بقا و افزایش خطر عود سرطان دربهبودیافتگان سرطان پستان (BCS) می‌شود.

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان اولیه دوم یا عود سرطان پستان و همچنین کاهش میزان مرگ‌ومیر در بهبودیافتگان این بیماری، مداخلات متعددی برای کاهش وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و/یا اندازه دور کمر بررسی شده‌اند. لذا Edda Cava و همکاران به بررسی مروری و تجزیه‌وتحلیل شواهد مربوط به خطر عود یا مرگ‌ومیر ناشی از افزایش وزن یا تجمع چربی در بهبودیافتگان سرطان پستان و همچنین تأثیر الگوهای تغذیه‌ای سالم برای دستیابی به وزن مناسب و کاهش خطرات مرتبط با چربی پرداختند. نتایج این مطالعه در سال 2022 در مجله nutrients  چاپ شد.

تمرکز اصلی این مطالعه بر روی الگوهای تغذیه‌ای به‌جای بررسی مواد مغذی یا مکمل‌های منفرد بوده است، زیرا هدف، بررسی پیشگیری ثانویه در زنانی است که در پایان درمان سرطان خود، از بیماری رهایی یافته‌اند. علاوه بر این، ارتباط سرطان پستان با مقاومت به انسولین، کربوهیدرات‌های رژیمی و شاخص گلیسمی/بار گلیسمی نیز مورد بحث قرار گرفته است.

نتایج نشان می داد که چاقی و اضافه‌وزن، میزان پایین فعالیت بدنی و وضعیت گیرنده‌های هورمونی با نتایج ضعیف‌تر درمان سرطان پستان مرتبط هستند. تاکنون، شواهد کافی برای تعیین بهترین الگوی تغذیه‌ای جهت مدیریت وزن در بهبودیافتگان سرطان پستان وجود ندارد. در آینده، مداخلات سبک زندگی چند‌وجهی که شامل برنامه‌های تغذیه‌ای، فعالیت بدنی و حمایت روان‌شناختی بعد از تشخیص سرطان پستان هستند، باید مورد مطالعه قرار گیرند تا خطر عود یا مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان کاهش یابد.


نظر شما :