رژیم غذایی مدیترانه‌ای و خطر ابتلا به سرطان سر و گردن: یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز

doi: ۱۰.۳۳۹۰/nu۱۷۰۲۰۲۸۷
۰۷ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۸:۵۹ کد : ۸۱۶۳۱ اخبار اسلاید صفحه اصلی
رژیم غذایی مدیترانه‌ای، که شامل مصرف بالای میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، روغن زیتون، ماهی و مصرف محدود گوشت قرمز و فرآوری‌شده است، به‌عنوان یک الگوی غذایی سالم شناخته می‌شود.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای، که شامل مصرف بالای میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، روغن زیتون، ماهی و مصرف محدود گوشت قرمز و فرآوری‌شده است، به‌عنوان یک الگوی غذایی سالم شناخته می‌شود. این رژیم نه‌تنها با کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت مرتبط است، بلکه ممکن است در پیشگیری از برخی انواع سرطان نیز نقش داشته باشد. در این راستا، Nader Zalaquett و همکاران  در مطالعه‌ای با عنوان "Adherence to the Mediterranean Diet and the Risk of Head and Neck Cancer: A Systematic Review and Meta-Analysis" به بررسی ارتباط بین پیروی از رژیم مدیترانه‌ای و خطر ابتلا به سرطان سر و گردن پرداختند. نتایج این مطالعه در سال ۲۰۲۵ در مجله Nutrient چاپ شد.

این پژوهش که به‌صورت یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شده، داده‌های چندین مطالعه مشاهده‌ای را تجزیه و تحلیل کرده است. نتایج نشان می‌دهند که پیروی از رژیم مدیترانه‌ای با کاهش معنادار خطر ابتلا به سرطان سر و گردن همراه است. این اثر محافظتی احتمالاً به دلیل ترکیبات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی موجود در مواد غذایی این رژیم، مانند پلی‌فنول‌ها، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳ است که می‌توانند از آسیب‌های سلولی و ایجاد تومور جلوگیری کنند.


نظر شما :