تأثیر معنادرمانی گروهی بر اضطراب و تنهایی وجودی در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته کارآزمایی تصادفی کنترل شده
DOI: ۱۰.۱۰۹۷/NCC.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱۰۸۶

معنادرمانی بهعنوان یک روش رواندرمانی مبتنی بر معنا، پتانسیل کاهش اضطراب، بهبود سلامت روانی و افزایش تابآوری بیماران مبتلا به سرطان را دارد. مطالعات نشان دادهاند که این رویکرد میتواند به بیماران کمک کند تا در مواجهه با بیماری، نگرش مثبتتری داشته باشند و احساس کنترل بیشتری بر زندگی خود پیدا کنند.
لذا Heidary, Maedeh و همکاران در مقالهای با عنوان "Effect of Group Logotherapy on Anxiety About Death and Existential Loneliness in Patients With Advanced Cancer: A Randomized Controlled Trial" که در سال 2023 در ژورنال "Cancer Nursing. " منتشر شده است، به بررسی تأثیر معنادرمانی گروهی بر اضطراب مرگ و تنهایی وجودی در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته پرداختهاند. این مطالعه نقش معنادرمانی را در بهبود سلامت روانی و کاهش استرسهای وجودی بیماران مورد بررسی قرار داده است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که شرکت در جلسات گروهی معنادرمانی بهطور قابلتوجهی موجب کاهش اضطراب مرگ و تنهایی وجودی بیماران مبتلا به سرطان شده است. شرکتکنندگان در این جلسات احساس آرامش بیشتری تجربه کرده و نگرش مثبتتری نسبت به زندگی معنادرمانی گروهی میتواند بهعنوان یک روش مکمل در کنار درمانهای پزشکی، در برنامههای مراقبت تسکینی بیماران سرطانی گنجانده شود و تأثیر مثبتی بر سلامت روانی و کیفیت زندگی آنان داشته باشد.
نظر شما :