تأثیر مکالمات مبتنی بر معنادرمانی و هدایت شده توسط پرستار بر زنان مبتلا به سرطان زنان: یک مطالعه آزمایشی در ترکیه
https://doi.org/۱۰.۱۰۸۰/۰۳۶۳۰۲۴۲.۲۰۲۳.۲۲۴۹۱۲۳

مقالهای با عنوان «تأثیر مکالمات مبتنی بر معنادرمانی و هدایتشده توسط پرستار بر زنان مبتلا به سرطانهای زنان: یک مطالعه مقدماتی در ترکیه» توسط Ruveyde Aydın و همکاران در سال ۲۰۲۳ در ژورنال Women & Health منتشر شده است. این پژوهش به بررسی اثرات مکالمات مبتنی بر معنادرمانی بر علائم استرس پس از سانحه، رشد پس از سانحه، بهزیستی معنوی و انتساب معنا به زندگی در بیماران مبتلا به سرطانهای زنان پرداخته است.
در این مطالعه تصادفی و کنترلشده، ۶۸ زن مبتلا به سرطانهای زنان که در سال ۲۰۱۹ در بیمارستان فارابی دانشگاه فنی کارادنیز تحت شیمیدرمانی قرار داشتند، شرکت کردند. گروه مداخله هفت جلسه مکالمه مبتنی برمعنادرمانی دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل تنها مراقبتهای پرستاری معمول را دریافت نمودند.
نتایج نشان داد که مکالمات مبتنی بر معنا درمانی بهطور قابل توجهی علائم استرس پس از سانحه را کاهش داده و رشد پس از سانحه و توانایی انتساب معنا به زندگی را در زنان مبتلا به سرطانهای زنان افزایش داده است. با این حال، تفاوت معناداری در بهزیستی معنوی بین دو گروه مشاهده نشد.
این پژوهش نشان میدهد که مکالمات مبتنی بر معنادرمانی میتواند بهعنوان یک مداخله مؤثر برای کاهش استرس و ارتقای رشد روانشناختی در زنان مبتلا به سرطانهای زنان مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما :