رژیم کتوژنیک متابولیسم سرطان را از طریق بتا هیدروکسی بوتیریلاسیون لیزین تغییر شکل می دهد

https://doi.org/۱۰.۱۰۳۸/s۴۲۲۵۵-۰۲۴-۰۱۰۹۳-w
۱۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۰:۱۶ کد : ۸۲۴۹۸ اخبار اسلاید صفحه اصلی
مطالعات نشان داده‌اند که رژیم کتوژنیک می‌تواند بر مسیرهای متابولیکی سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارد و در برخی موارد رشد تومور را تحت تأثیر قرار دهد.
رژیم کتوژنیک متابولیسم سرطان را از طریق بتا هیدروکسی بوتیریلاسیون لیزین تغییر شکل می دهد

رژیم کتوژنیک به‌عنوان یک رویکرد تغذیه‌ای کم‌کربوهیدرات و پرچرب، توجه زیادی در تحقیقات مرتبط با سرطان به خود جلب کرده است. مطالعات نشان داده‌اند که این رژیم می‌تواند بر مسیرهای متابولیکی سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارد و در برخی موارد رشد تومور را تحت تأثیر قرار دهد.

لذا Junhong Qin و همکاران در مقاله‌ای با عنوان "Ketogenic Diet Reshapes Cancer Metabolism Through Lysine β-Hydroxybutyrylation" که در سال 2024 در ژورنال " Nature Metabolism " منتشر شده است، به بررسی اثرات رژیم کتوژنیک بر متابولیسم سرطان پرداخته‌اند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک از طریق β-هیدروکسی‌بوتیریلاسیون لیزین، تغییرات اپی‌ژنتیکی و متابولیکی در سلول‌های سرطانی ایجاد کرده و موجب مهار مسیرهای حیاتی مرتبط با رشد تومور می‌شود. این تغییرات متابولیکی می‌توانند موجب کاهش تکثیر سلول‌های سرطانی و افزایش حساسیت آن‌ها به درمان‌های ضدسرطانی شوند.

با توجه به یافته‌های این پژوهش، رژیم کتوژنیک می‌تواند به‌عنوان یک راهبرد مکمل در درمان سرطان مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و احتمالاً در کنار سایر روش‌های درمانی، به بهبود اثربخشی درمان کمک کند.


نظر شما :