برآوردهای ژنتیکی ارتباط بین کافئین پلاسما و خطر سرطان: یک مطالعه تصادفی سازی مندلی
https://doi.org/۱۰.۱۰۰۷/s۰۰۳۹۴-۰۲۵-۰۳۶۶۳-۴
توصیههای کاربردی:
مصرف متعادل کافئین (۳-۴ فنجان قهوه در روز)
پرهیز از مصرف بیش از حد در افراد با سابقه خانوادگی سرطانهای گوارشی
مشورت با پزشک برای افراد تحت درمان سرطان
برآوردهای ژنتیکی ارتباط بین کافئین پلاسما و خطر سرطان: یک مطالعه تصادفی سازی مندلی
مطالعه ارتباط بین مصرف کافئین و خطر ابتلا به سرطان همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. در مقالهای با عنوان "Assessing the genetic estimates of the association between plasma caffeine and cancer risk through Mendelian randomization" که در سال 2025 توسط Hao Wang در ژورنال معتبر European Journal of Nutrition منتشر شده، این ارتباط با روش تصادفیسازی مندلی مورد بررسی قرار گرفته است.
یافتههای کلیدی:
- نتایج ژنتیکی:
- کاهش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به سرطان کبد با سطح بالاتر کافئین پلاسما
- عدم ارتباط معنادار با سرطانهای پستان و پروستات
- افزایش جزئی خطر در سرطانهای دستگاه گوارش
- مکانیسمهای احتمالی:
- تأثیر کافئین بر مسیرهای متابولیک مرتبط با سرطان
- نقش تعدیلکنندگی آنزیمهای کبدی
- تأثیر بر بیان ژنهای مرتبط با تکثیر سلولی
توصیههای کاربردی:
- مصرف متعادل کافئین (۳-۴ فنجان قهوه در روز)
- پرهیز از مصرف بیش از حد در افراد با سابقه خانوادگی سرطانهای گوارشی
- مشورت با پزشک برای افراد تحت درمان سرطان
نتیجهگیری:
این مطالعه شواهد ژنتیکی جدیدی درباره ارتباط بین کافئین و خطر سرطان ارائه میدهد که میتواند مبنای تحقیقات آینده قرار گیرد.
نظر شما :